Over ons

De drive achter House of Cars

House of Cars Steenwijk is een uit de hand gelopen hobby, een jongensdroom die (nog lang niet volledig) uitgekomen is. Gedreven door een combinatie van vriendschap, ondernemerschap en een passie voor auto’s.

Joep en Erik zijn bevriend sinds de middelbare school met als grootste raakvlak: hun passie voor auto’s. Na de havo heeft het tweetal de HBO-opleiding op de IVA in Driebergen gevolgd en succesvol afgerond. Een particuliere business School, gericht op commercie en ondernemerschap, specifiek op de autobranche.

In oktober 2016 werd House of Cars Steenwijk opgericht. In een kleine bedrijfshal met één auto. Een jaar later stonden er ongeveer zes auto’s. Echter was de hal maar geschikt voor twee stuks. Een verhuizing naar een grotere bedrijfshal volgde. Alle auto’s stonden droog en de ruimte was goed verlicht. Echter mistte er een kantoor, de locatie was niet optimaal en ook deze bedrijfsruimte werd uiteindelijk (weer) te klein. In februari 2018 is House of Cars verhuisd naar haar huidige locatie aan de Dolderweg in Steenwijk.

Inmiddels is House of Cars geen hobby meer, maar een volwaardig autobedrijf. Er staan altijd twintig tot dertig auto’s uit de segmenten A, B en C op voorraad. Stuk voor stuk eerlijke auto’s. Het liefst in unieke en aparte uitvoeringen. Tevens is het bedrijf  erkend door de RDW. Het verzorgen van tenaamstellingen en vrijwaringen behoort dus tot de mogelijkheden.

Transparantie, eerlijkheid, kwaliteit, persoonlijkheid

Transparantie, eerlijkheid, kwaliteit en persoonlijkheid zijn de kernwaarden van House of Cars Steenwijk. Om onze kernwaarden niet enkel in onze bedrijfsvoering maar ook via onze auto’s over te kunnen brengen hebben wij een technisch inspectierapport ontwikkeld. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunnen wij 100% achter onze producten staan.

Als een auto binnenkomt wordt er eerst een uitgebreide proefrit gemaakt. Hier worden het onderstel, de motor, de versnellingsbak en andere aanwezige functies getest op hun werking. Hierna wordt de auto technisch gecontroleerd door gerenommeerde technische specialisten uit de regio. Eventuele gebreken kunnen hierdoor in kaart worden gebracht en worden opgelost.

Na inspectie worden de auto’s van binnen en van buiten gereconditioneerd. Met reconditioneren bedoelen wij: reinigen. Dus geen schades of gebreken verbergen. Eerlijkheid duurt het langst. Ook in de autobranche.